Презентацію на тему "Проблеми та перспективи розвитку дорожньої галузі Вінницької області" провів  начальник служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Алексєєв.

Він, зокрема, визначив структуру галузі та окреслив завдання кожного її підрозділу: «Служба автомобільних доріг є замовником на виконання робіт з експлуатаційного утримання дорожнього господарства області. Підрядною організацією, тобто виконавцем є ДП «Вінницький Облавтодор», що контролює дорожно-експлуатаційні дільниці (ДЕД), райавтодори та дорожньо-ремонтні пункти (ДРП). На сьогоднішній день у Вінницькій області працюють 5 ДЕД, 10 райавтодорів та 17 ДРП. Також на Вінниччині працюють 3 кар’єри та 6 асфальтобетонних заводи».

За словами посадовця, на балансі Служби автомобільних доріг Вінницької області знаходиться 9528,2 км доріг, із них: державного значення - 2939 км, місцевого значення – 6589,2 км, штучних споруд, мостів та шляхопроводів – 847.

Цьогоріч на території області ямковим ремонтом вже відремонтовано понад 81 тис кв м доріг

«На 2015 рік доведений Укравтодором план по експлуатаційному утриманню доріг у Вінницькій області складає 135 млн. 627 тис. грн., що відповідає рівню фінансування минулого року. Проте, ціни на витратні матеріали зросли більше як удвічі, тож таке фінансування є недостатнім»,- зауважив Ігор Алексєєв.

Саме через недофінансування вже більше 5 років не проводиться поверхнева обробка дорожнього полотна, яка на 3-4 роки може рятувати дороги, стримуючи їх руйнування. Через недостатнє фінансування виникає також заборгованість по виплаті заробітних плат працівникам галузі.

Однак, попри існуючі проблеми, дорожники Вінниччини шукають ефективні методи роботи. Так, боротьба з ямковістю ведеться не лише традиційним способом – здійснення ямкового ремонту за допомогою гарячого асфальтобетону ( у такий спосіб цього року вже ліквідовано 81647 м2 ямковості на дорогах державного та місцевого значення). Широко застосовується більш сучасний та надійний «струменевий метод». Він є більш механізованим та дозволяє мінімізувати роботу бригад: спочатку ямки очищають від пилу та бруду, далі машина подає під великим тиском струмінь асфальтобетонної та бітумної суміші. Під тиском суміш ущільнюється в ямці та повністю її заповнює. У 2015 році струменевим методом було ліквідовано 4560м2 ямковості на дорогах державного значення.

Ігор Алексєєв також повідомив про готовність дорожньої галузі до співпраці із Світовим Банком(очікується підписання договору на суму 400млн. дол.) та до структурної перебудови у зв’язку зі здійсненням реформ, пов’язаних із децентралізацією влади.

Коментуючи факти, викладені у презентації, голова ОДА Валерій Коровій позитивно відзначив роботу вінницьких шляховиків із відновлення освітлення вздовж доріг міжміського сполучення: «Дорожнє освітлення, без перебільшення, є питанням безпеки дорожнього руху. Ми спільними зусиллями будемо старатись рухатись і далі у цьому напрямку»,- зазначив він.



Переглядів: 2731
Поширень: 0