30 травня, у переддень Дня Святої Трійці, Вороновицький храм офіційно став власністю релігійної громади селища. Свого часу святиня була зруйнована і перебудована під кінотеатр. І лише у 1992 році, за вимогою прихожан, приміщення церкви було відкрито для релігійної громади. Сьогодні ж це вже 23-я культова споруда Вінниччини, передана з початку року у власність територіальних громад області.

З нагоди такої події до Вороновицького храму завітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій та митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Звертаючись до вірян, Владика відзначив, що нині за сприяння обласної влади релігійні споруди, які свого часу були забрані у Церкви і громад, знову повертаються у їхню власність. «У день поминальної суботи ми прибули до цього храму, щоб звершити історично справедливу місію. Були непрості роки, коли храми руйнувалися та забиралися. Але, як сказано у Євангелії, був час розкидати каміння і прийшов час його збирати», - зауважив митрополит Симеон.

Вороновицький храм офіційно став власністю релігійної громади селища

Зважаючи на поминальний день, Владика спільно з прихожанами звершив поминальну молитву. Затим для здійснення акту передачі храмової споруди надав слово голові обласної державної адміністрації Валерію Коровію.

«Я недаремно приїхав до вас напередодні такого величного християнського свята і щиро хотів би в цей день виконати справедливу місію повернення цієї культової споруди безпосередньо у власність вашої громади», - зазначив, звертаючись до вірян, керівник Вінниччини.

Вороновицький храм офіційно став власністю релігійної громади селища

Валерій Коровій привітав прихожан зі святом Святої Трійці, яке завтра відзначатиметься християнським світом, та побажав віри, добра, любові й Божого благословення.

Відтак безпосередньо у храмі було здійснено офіційну процедуру підписання договору передачі майна та закріплення його відповідними печатками.



Переглядів: 3521
Поширень: 0