12 червня 2015 року в Вінницькій області завершилися командно-штабні навчання з територіальної оборони, які відбувалися під керівництвом голови Вінницької обласної державної адміністрації  Валерія Коровія  та військового комісара Вінницького обласного військового комісаріату полковника Геннадія Долгашова. До них були залучені представники військових комісаріатів, досвідчені військовослужбовці, що пройшли АТО, волонтери та військовозобов’язані, які прибули на доукомплектування загону оборони та роти охорони.

Упродовж навчання з військовозобов’язаними проводились теоретичні та практичні заняття з вогневої, тактичної, військово-медичної, інженерної, фізичної підготовки та практичних стрільб зі стрілецької зброї.  Значну увагу під час проведення командно-штабного навчання його учасники приділили питанням протидії та локалізації діяльності незаконних озброєних формувань, диверсійно-розвідувальних груп, охороні та обороні важливих об’єктів та комунікацій. Крім того, в рамках навчання відпрацьовувалося удосконалення практичних навичок командирів в управлінні підпорядкованими підрозділами та злагодженість самих підрозділів.

На Вінниччині завершились командно-штабні навчання з територіальної оборони

На підведені попередніх підсумків був присутній представник Генерального штабу Збройних Сил України полковник Ігор Дідейчук, який високо оцінив організацію та проведення навчань та подякував військовозобов’язаним за їх старанність, ставлення до навчань та розуміння важливості проведених заходів.

За підсумками командно-штабних навчань кращі військовозобов’язані були заохочені керівництвом Вінницького обласного військового комісаріату та нагороджені грамотами.

На Вінниччині завершились командно-штабні навчання з територіальної оборони

Підбиваючи підсумки проведеної роботи, начальник штабу зони територіальної оборони полковник Геннадій Долгашов  оцінив рівень підготовки та дії посадових осіб на оцінку „відмінно”.  "Ці збори пройшли досить на високому рівні, – зазначив  Геннадій Долгашов, – основна мета буладосягнута, а саме ми добилися злагодженості у роботі штабів зони та районів територіальної оборони при веденні територіальної оборони під час проведення мобілізації в умовах правового режиму воєнного стану, а також удосконалили навички щодо тактики дій сил та засобів територіальної оборони під час виконання заходів по посиленню державного кордону, забезпечення правопорядку, недопущення проявів сепаратизму, виявлення та запобігання діяльності диверсійно-розвідувальних груп. Військовозобов’язані вправно продемонстрували, чого навчилися за цей час. Їхні інструктори змогли за ці дні підняти патріотичний дух і дати основні навички, які їм знадобляться в майбутньому. Хочу наголосити на тому, що така підготовка піде на користь не лише їм самим, але і всім вінничанам. Хід проведення навчань показав всім жителям області, України, що на Вінниччині є координація органів влади та військових, що кожен військовозобовязаний може володіти зброєю, знає, як діяти у надзвичайних ситуаціях, зможе стати в стрій і очолити територіальну оборону своєї громади, якщо нога окупанта ступить на нашу землю".



Переглядів: 3180
Поширень: 0