На даний час в області кількість навчальних закладів становить 1810, в них виховується та навчається більше 300 тис. осіб, та працює більше 50 тисяч осіб. Для 65 з них Департамент освіти і науки ОДА є розпорядником коштів.

Як повідомила перший заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Чорна, головним пріоритетом в  діяльності департаменту було і залишається дошкілля. "Тож маємо першочергове завдання - забезпечити доступність та всеохопність дошкільної освіти у всіх населених пунктах, де в цьому є потреба, шляхом відновлення роботи та будівництво нових дошкільних закладів та створення у сільський місцевості НВК: загальноосвітня школа - дитячий садок. Це дає змогу вирішити проблему збереження в населеному пункті школи, створення дошкільної групи, забезпечення роботою педпрацівників, зняття можливої соціальної напруги через ліквідацію малокомплектної школи. По області сьогодні маємо 124 НВК».

На Вінниччині відкриють 9 нових садочків та закриють 17 шкіл

В 2015 році планується відкрити 9 нових садочків та 12 груп у функціонуючих закладах, що дасть можливість додатково створити 810 місць для дітей.

На Вінниччині відкриють 9 нових садочків та закриють 17 шкіл

Пріоритетними напрямками діяльності освітньої галузі області залишаються також перегляд параметрів наявної мережі загальноосвітніх шкіл та розгляд питання про можливе закриття 17 закладів та реорганізацію 28, відновлення на державному рівні програми «Шкільний автобус», подальше реформування інтернатних закладів області.

На Вінниччині відкриють 9 нових садочків та закриють 17 шкіл

Не менш важливим завданням у роботі Департаменту є охоплення щонайбільшої кількості дітей позашкільною освітою, адже це попередження бездоглядності, правопорушень, заохочення учнів до активної позитивної позаурочної діяльності та здорового способу життя. В області триває робота по оптимізації мережі вищих навчальних закладів у тісній співпраці з профільним міністерством.

На Вінниччині відкриють 9 нових садочків та закриють 17 шкіл

«Ми не могли не врахувати виклики сьогодення,- зауважила Олена Чорна. - А це і забезпечення освітніми послугами сімей вимушених переселенців, і підтримка сімей учасників АТО». Діти такої категорії позачергово влаштовуються в ДНЗ, отримують відповідний супровід в загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах.

На Вінниччині відкриють 9 нових садочків та закриють 17 шкіл

Серед найближчих цілей 2015 року було названо опрацювання спільно з колективом Департаменту, з керівниками органів управління освітою, навчальних закладів усіх типів нових Законів України «Про освіту», «Про професійну освіту», після прийняття їх Верховною Радою України, адже саме їх положення стануть основою реформування освітньої галузі.



Переглядів: 3818
Поширень: 0