Рішенням господарського суду Вінницької області задоволено позов прокуратури Вінницького району в інтересах Державного підприємства «Державний резервний насіннєвий фонд України» до одного з сільськогосподарських підприємств Вінницького району про стягнення 1,5 млн гривень у зв’язку з невиконанням умов договору про зберігання насіння пшениці.

Проте, посадові особи підприємства-боржника, з метою уникнення сплати боргу на користь держави, подали на примусове виконання посвідчення, видане на підставі рішення комісії по трудових спорах вказаного підприємства про виплату одному з працівників боргу по заробітній платі в розмірі 1 млн гривень.

Наразі прокуратурою подано заяву до суду в порядку ст.369 ЦПК України про визнання виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню, оскільки він виданий з грубими порушеннями ст.18 Закону України «Про виконавче провадження».

Крім цього, прокуратурою з’ясовано, що вказаний працівник, якому підприємство винне 1 млн грн, по обліках органів Державної фіскальної служби та Пенсійного Фонду України не значиться.

За даним фактом прокуратурою зареєстроване кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України, яке на даний час розслідується.

Завдяки оперативним та професійним діям працівників прокуратури області та району попереджено безпідставне стягнення коштів підприємства-боржника, які в подальшому будуть спрямовані на погашення боргу перед державним підприємством.



Переглядів: 2516
Поширень: 0