Воду в колодязях Літина забруднюють нечистоти з місцевих стихійних відстійників, куди, за словами мешканців селища, звозять відходи переробні підприємства. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Специфічний запах, жирна плівка і відтінок від брудно-жовтого до помаранчевого - така вода в колодязях у літінчан. Санстанція категорично заборонила вживати таку воду в їжу. Але вибір у людей невеликий, тому й іноді готують на такій воді. Адже чиста вода практично недоступна для літінчан - за нею доводиться їздити в сусіднє селище.

Наслідки ходьби по грані люди вже відчувають на своєму здоров\'ї - це і алергічні висипи й інші проблеми.

"Коли помиєш посуду, пополощеш її, вона знову стає жирною. Ми живемо і не знаємо, яка в нас завтра може бути хвороба", - говорить місцева мешканка.

Винуватці лиха - відстійники, куди протягом п\'яти років стихійно звозять каналізаційні відходи, впевнені люди. Яма з нечистотами - всього в кілометрі від житлових будинків. Літинчани переконані, що це справа рук місцевих підприємств, їх там чотири. Саме зі звалища нечистоти проникли в грунтові води, а вже звідти в колодязі, зробивши воду непридатною для пиття.

На скарги літінчан, які щодня перебувають в зоні ризику, чиновники реагують відписками. А з підвезенням води справа далі слів не рушила. На знак протесту банки з кольоровою водою люди принесли в райадміністрацію. На цей раз їм пообіцяли пробурити свердловину, щоб вирішити проблему з водою, а там і водопровід побудувати. Втім, скільки людям ще терпіти, відповісти не змогли.

Деталі в сюжеті:



Переглядів: 3997
Поширень: 0