Двох злодіїв, які викрадали з помешкань громадян гроші та золоті прикраси, затримали оперативники у Немирові. Зловмисники «працювали» у рукавицях та перуках, на взуття надягали панчохи. До помешкань потерпілих потрапляли, зламуючи замки на вхідних дверях або через вікна.

До Немирівського райвідділу міліції зателефонував місцевий житель та повідомив, що на даху будинку його сусіда знаходиться незнайомий підозрілий чоловік.

Працівники міліції, які прибули на виклик, затримали підозрюваного у будинку, де він зламав сейф та забрав з нього гроші та коштовності. Під час затримання чоловік чинив опір правоохоронцям та накинувся на них зі стамескою. Його подільника правоохоронці затримали у машині поблизу цього ж будинку.

Як розповів т.в.о. начальника УМВС України у Вінницькій області Олександр Глянько, з’ясувалося, що чоловіки причетні до квартирних крадіжок у Чернівецькій, Київській, Миколаївській, Вінницькій областях. Жертв зловмисники собі обирали заздалегідь, вивчали їх розклад дня. У влучний момент під’їжджали на автівці, зламували пластикові вікна чи дверні замки та викрадали гроші та дорогоцінності. Аби на залишати слідів одягали рукавиці, а на взуття – панчохи. Зовнішність змінювали за допомогою перук.

Затриманими виявилися 33 та 34-річні жителі Київської та Миколаївської областей. Один з них – раніше судимий за крадіжки та нанесення тяжких тілесних ушкоджень. У одного з затриманих у кишені міліціонери вилучили амфетамін.

Слідчим відділенням міліції відкриті кримінальні провадження, передбачені ч. 3 ст. 185 ККУ (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому), ст. 342 ККУ (опір працівнику міліці) та ст. 309 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). За такі правопорушення зловмисникам загрожує до 6 років ув’язнення.



Переглядів: 3813
Поширень: 0