З початку року на території області зареєстровано 232 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 82 людини загинуло та 267 отримали травми різного ступеня тяжкості. Більшість автопригод з постраждалими трапляється саме через грубе порушення правил дорожнього руху а саме:

  • порушення правил маневрування
  • перевищення безпечної швидкості руху
  • недотримання дистанції
  • керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння
  • порушення правил проїзду перехресть

Протягом поточного року працівниками Державтоінспекції Вінниччини вжито ряд заходів по виявленню грубих порушень правил дорожнього руху. З початку року інспекторами ДАІ складено 40688 адміністративних протоколів через недотримання вимог ПДР, з яких 4839 керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння.

Начальник управління ДАІ Павло Солоненко зазначив, що протягом доби особовим складом Державтоінспекції Вінниччини виявляється близько трьох десятків водіїв, які перебувають за кермом у стані алкогольного сп’яніння. У вихідні та святкові дні кількість виявлених нетверезих водіїв збільшується до 40.

Нагадаємо, що штраф за керування автомобілем у стані сп'яніння становить від 3400 до 5950 гривень або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від одного до двох років, або адміністративний арешт на строк від семи до десяти діб.

Державтоінспекція Вінниччини вкотре звертається до водіїв, не порушуйте правила дорожнього руху та проявляти повагу до всіх учасників дорожнього.



Переглядів: 2886
Поширень: 0