У селі Махаринці, що у Козятинському районі відбулося офіційне відкриття місцевої школи після реконструкції. Відремонтовано освітянський заклад в рамках проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури», що впроваджується на Вінниччині Українським фондом соціальних інвестицій та фінансової допомоги Уряду Німеччини через Німецький банк розвитку KfW.

Крім того, важливу роль відігравала спроможність громади, яка забезпечила співфінансування у розмірі не менш ніж 20%. Також для створення належних умов для хлопчиків і дівчаток у школі, додаткові кошти було виділено з обласного бюджету.

На Вінниччині після реконструкції відкрили школу, яку ремонтували за підтримки Уряду Німеччини

В урочистостях взяли участь заступник голови облдержадміністрації Василь Броварник, голова бюро банку KfW в Україні Гуннар Вельцхольц, проектний менеджер бюро KfW Людмила Гордіюк, перший заступник виконавчого директора Українського фонду соціальних інвестицій Мирослав Сторож, директор регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій Сергій Шигірт, представники Українського фонду соціальних інвестицій, з якими впроваджувався проект Сергій Кононенко та Олена Родіонова, керівники району, Махаринецький сільський голова Наталія Василюк жителі села.

На Вінниччині після реконструкції відкрили школу, яку ремонтували за підтримки Уряду Німеччини

«Найбільша проблема, коли ми говоримо про розвиток сільських територій, це відсутність активних людей, які прагнуть щось зробити і проявити ініціативу. Тому ми на сьогоднішній день дуже задоволені цим проектом, а загальний настрій, який присутній у місцевих жителів вселяє певний оптимізм щодо великої спроможності Вінниччини і України рухатися вперед» - наголосив у вітальному слові заступник голови ОДА Василь Броварник.

На Вінниччині після реконструкції відкрили школу, яку ремонтували за підтримки Уряду Німеччини

Урочисте дійство було позначене традиційним перерізанням стрічки. Право здійснити цю місію було надано голові бюро банку KfW в Україні Гуннару Вельцхольцу, заступнику голови ОДА Василю Броварнику та голові районної державної адміністрації Олегу Оркуші.



Переглядів: 3784
Поширень: 0