На Вінниччині триває шоста черга часткової мобілізації. На сьогодні до навчальних центрів призвано та направлено 90% від визначеного завдання. Мобілізаційні заходи на території області проходять організовано, без зривів та у визначені терміни.

На даний час військкоматами області призвано більше 100 військовозобов’язаних, які добровільно прибули у військовий комісаріат та виявили бажання захищати Вітчизну, при чому серед них чотири жінки. Гідним прикладом для інших чиновників послужить призов при мобілізації сільського голови с. Гибалівка ЛУКАШИК О.І., який добровільно прибув до Шаргородського райвійськкомату і виявив бажання бути призваним при мобілізації та 24 липня 2015 року вирушив до Могилів-Подільського прикордонного загону. Своїм гідним вчинком він нагадав іншим чиновникам про їх конституційний обов’язок перед державою та народом.

Усі військовозобов’язані призиваються та направляються до навчальних центрів, де протягом визначеного часу проходять підготовку за фахом, лише після цього направляються до військових частин де вони пройдуть бойове злагодження у складі підрозділів. До речі добровольцям надається право вибору місця служби, після проходження підготовки - зазначив військовий комісар Вінницького обласного військового комісаріату полковник Геннадій ДОЛГАШОВ.

Нагадаємо, що згідно із чинним законодавством за мобілізованими зберігається попереднє місце роботи і виплачується середня заробітна плата. Під час проходження військової служби військовослужбовцям виплачується грошове забезпечення, розмір якого залежить від посади та військового звання і становить від 2500 до 6000 грн., а в період перебування в зоні АТО зазначена сума подвоюється. Тобто, якщо людина працювала й була призвана, вона отримує дві зарплати паралельно, та щорічні оздоровчі й додаткову матеріальну допомогу. Всім учасникам АТО місцева влада виділяє земельні ділянки, вони користуються всіма пільгами учасників бойових дій. Держава всебічно підтримує своїх громадян та гарантує їм соціальний захист у відповідності до законодавства.

Чекаємо на патріотично налаштованих громадян області, які готові з честю та гідністю виконати свій військовий обов’язок і захистити суверенітет та незалежність нашої держави. Звертатися до військового комісаріату за місцем проживання не чекаючи повістки.



Переглядів: 3600
Поширень: 0