Протягом 2009 року з території Вінницької області було вивезено 620 тонн небезпечних речовин та пестицидів, на що витрачено 720 тис. грн. з обласного бюджету та 11 млн. грн. з Держбюджету. За його словами, обласне керівництво, також повністю виконало свої зобов’язання по Демівці.

«Ми навіть їх перевиконали, адже вивезли на 50 тонн пестицидів більше ніж передбачалось, а в цілому з території Демівки Чечельницького району вивезено майже 300 тонн небезпечних речовин, у відповідності до розпорядження голови облдержадміністрації. Всі вони вивозились за межі області та України, безпосередньо в Польщу, де і були утилізовані, дотримуючись всіх необхідних правил безпеки» - зазначив В.Жердецький.

Таким чином небезпечного сусідства повністю позбулися Чечельницкий, Калинівський, Тиврівський, Вінницький, Хмельницкий та Барський райони області. У вересні обласне управління з надзвичайних ситуацій уклало договір з Національним центром поводження з небезпечними відходами на вивезення 37 тонн пестицидів, що й відбулося наприкінці місяця.

«Як ви пам’ятаєте ще в березні понад 51 тонну непридатних, заборонених до використання агрохімікатів зі складів у селі Павлівка Калинівського району та селі Колюхів Тиврівського району вивезли за межі України і утилізували в Польщі, потім пішла Демівка та ін... Хочу відмітити, що утилізація та вивіз з території районів області непридатних та небезпечних отрутохімікатів відбується завдяки тісній співпраці і допомозі обласного керівництва, органів районної влади, Мінохорони навколишнього природного середовища. Адже ми йдемо до спільної мети - щоб наша земля стала чистішою і здоровішою від чималого «скарбу» отрути» - підкреслив В.Жердецький.


Переглядів: 2927
Поширень: 0