Жмеринська міліція затримала серійного крадія, який з травня цього року обкрадав дачі в Жмеринському районі. 23-річного жителя Браїлова підозрюють у скоєнні 21 крадіжки з дачних будинків громадян.

За словами начальника Жмеринського районного відділу міліції Олександра Прозоровського, оперативникам знадобилося декілька місяців, аби встановити та затримати підозрюваного.

З травня місяця до міліції почали надходити заяви від власників дачних будинків Браїлова та Тартака про крадіжку речей. Серед викраденого – побутова техніка, плазмовий телевізор, гумові човни, вироби з металу та інші домашні речі, які мали цінність.

Почерк злодія у всіх крадіжках був схожим. Зловмисник проникав до будинків шляхом виймання віконного скла або через кватирку. Іноді користувався безпечністю господарів, які не подбали про якісні замки вхідних дверей, що легко відчинялися.

В Жмеринському районі затримали чоловіка, який обікрав більше 20 дач

Після проведених оперативних розшукових заходів підозрюваного встановили та затримали за місцем проживання у смт. Браїлів. 23-річний непрацюючий чоловік одружений, раніше проблем із законом не мав.

Під час обшуку в його помешканні вилучено частину викрадених речей. Решту викрадено підозрюваний встиг продати у Вінниці на ринку.

В Жмеринському районі затримали чоловіка, який обікрав більше 20 дач

Судом йому обрано міру запобіжного заходу на період розслідування у вигляді арешту.

За фактами крадіжок з проникненням в житло відповідно до ч.3 ст.185 КК України відкриті кримінальні провадження. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді ув’язнення терміном від трьох до шести років.

Триває слідство.



Переглядів: 2798
Поширень: 0