18 серпня в кризовому центрі ГУ ДСНС у Вінницькій області відбулась прес-конференція керівництва відомства спільно з представниками управлінь лісового та мисливського господарства, державної екологічної інспекції, обласного лісогосподарського підприємства «Віноблагроліс» та Вінницької обласної організації Всеукраїнського товариства мисливців та рибалок.

Начальник ГУ ДСНС області полковник служби цивільного захисту Руслан Шевчук зазначив, що для рятувальників одним із найболючіших питань на даний час залишається несанкціоноване і неконтрольоване спалювання стерні та післяжнивних залишків, адже через спекотну погоду це призводить до поширення вогню на великі площі, створюючи суттєву загрозу для розташованих поруч лісових масивів та населених пунктів.

На Вінниччині - надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Протягом 2015 року на території області було зафіксовано 7 пожеж у лісових масивах на загальній площі 32,57 га, матеріальні збитки від яких склали 187,3 тисяч гривень, та 18 пожеж на сільськогосподарських угіддях на площі 57,62 га. З початку року загальна кількість пожеж в екосистемах області нараховує більше 400 випадків, під час яких вогнем було охоплено понад 320 гектарів сухої рослинності.

За словами першого заступника начальника Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства Віктора Діденка, 2015 рік є аномальним за кількістю загорань в екосистемах у порівнянні з останніми роками, і в переважній більшості виникнення пожеж у лісах трапляється з вини людей.

Начальник Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Юрій Дубовий зосередив увагу присутніх на адміністративній відповідальності землекористувачів та пересічних громадян за самовільне випалювання сухої рослинності та пожнивних залишків.

На Вінниччині - надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Також присутні обговорили актуальність тимчасової заборони полювання у зв’язку з надзвичайно високим рівнем пожежної небезпеки, яке запроваджено на території області з 12 серпня по 1 вересня 2015 року.

На завершення прес-конференції керівництво ГУ ДСНС та представники запрошених відомств звернулися до журналістів, з проханням - постійно доносити громадянам через засоби масової інформації правила пожежної безпеки під час перебування на природі. Адже лише спільними зусиллями вдасться попередити лихо та зберегти цілісність екосистеми Вінниччини.



Переглядів: 3196
Поширень: 0