На засіданні проведено системний аналіз тих явищ, що відбуваються в економіці й соціальній сфері регіону, визначено причини виникнення і намічено шляхи розв’язання ключових проблем.
Олександр Домбровський у своєму виступі зазначив: „Той час, що минув з початку року, став для всіх серйозним випробуванням. Випробуванням глобальною економічною кризою, яку специфіка національного політичного протистояння лише загострила і поглибила”.

За словами голови облдержадміністрації, область витримала удар. Владі і суспільству – спільними зусиллями - вдалося зберегти соціально-економічну рівновагу в регіоні. На Вінниччині перевиконується бюджет, вчасно здійснюється виплата пенсій та інших видів соціальної допомоги, швидкими темпами скорочується накопичена ще з минулих років заборгованість по заробітній платі. Спостерігається стабілізація ситуації на ринку праці.

Вдалося втримати під контролем і криміногенну ситуацію. Наразі рівень злочинності на Вінниччині в півтора рази нижчий за середньодержавний показник. Це є красномовним індикатором комфортності і безпеки життя в регіоні.

Область нормально увійшла в опалювальний сезон – попри серйозні проблеми із несвоєчасними розрахунками за спожите тепло, необхідністю модернізації існуючої інфраструктури та іншими складностями. Тепло прийшло до шкіл і лікарень, до багатоквартирних будинків і приватних осель вчасно – і це показово.

Специфіка економіки Вінниччини, її аграрно-переробна спрямованість, стала рятівним колом. Саме сільське господарство та переробна галузь стримали загальне скорочення темпів виробництва по області. За цим показником область – одна з найкращих в державі, посідаючи п’яту позицію в загальному переліку регіонів.

Тенденції останніх місяців дозволяють стверджувати про зростання ролі малого бізнесу в загальній економічній моделі регіону. З січня по вересень малий бізнес створив на Вінниччині близько двадцяти тисяч робочих місць, саме малий бізнес забезпечив надходження п’ятої частини бюджетних платежів.

Запорукою стабільності може слугувати лише відповідальність влади, зазначив Олександр Домбровський, відповідальність не теоретична, узагальнена, а предметна і вичерпна. На колегії були заслухані аналітичні викладки і пропозиції керівників профільних управлінь обласної державної адміністрації.


Переглядів: 2680
Поширень: 0