3 вересня 2015 року був зареєстрований спалах гострої кишкової інфекції серед студентів медичного коледжу у м. Гайсин, внаслідок якого постраждала 91 особа. Усі захворілі були госпіталізовані до Гайсинської центральної районної лікарні, де їм було встановлено попередній діагноз «Гостра кишкова інфекція. Гострий гастроентерит, ентеровірусна інфекція?».

Перебіг захворювання у більшості госпіталізованих легкого та середнього ступеню важкості, усі отримують адекватну терапію. Працівниками Держсанепідслужби області були відібрані усі необхідні матеріали для проведення лабораторних досліджень.

Так, станом на 13 00 год. 7 вересня 2015 року 85 захворілих студентів у задовільному стані виписані із стаціонару, на лікуванні в інфекційному відділенні залишається 6 осіб.

За результатами проведених ДУ «ВОЛЦ ДСЕС України» лабораторних досліджень проб питної води, відібраної із приватного гуртожитку, вода не відповідає вимогам ДСаНПіН 2.2.4-171-2010 по мікробіологічних показниках (загальні коліформи та Е. Сoli).

Проби питної води, відібраної із адміністративного корпусу Гайсинського медичного коледжу та гуртожитку №1 відповідають санітарним вимогам по мікробіологічних показниках та не відповідають по санітарно-хімічних (загальна жорсткість води).

Лабораторні дослідження питної води, змивів, харчових продуктів, матеріалу, відібраного від хворих та здорових осіб тривають.

Рішенням комісії ТЕБ та НС у м. Гайсин від 07.09.2015р. було прийнято тимчасово призупинити навчання студентів у Гайсинському медичному коледжі до 09.09.2015 року.

Ситуація знаходиться під контролем Держсанепідслужби області.



Переглядів: 3836
Поширень: 0