Землевпорядна служба Вінниччини визначила 100 інвестиційно-привабливих земельних ділянок. На земельних аукціонах представникам бізнесу запропонують взяти ці землі в оренду.

У липні на земельних торгах землевпорядники вже продали право оренди на п’ять земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Річна орендна плата за землі площею 153,8 га становила 162 тис. гривень. На території Чечельницького району інвестори отримали в оренду три земельні наділи площею 140 гектарів. Ще дві земельні ділянки площею 13,8 га орендували у Шаргородському районі Вінницької області.

Наступні земельні торги відбудуться у вересні цього року. Землевпорядна служба регіону планує продати права оренди на дев’ять земельних ділянок загальною площею 106,13 гектарів. Землі на території Вінницького, Немирівського, Хмільницького та Ямпільського районів призначені для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

«Досвід проведення земельних аукціонів показує, що за наявності конкуренції між покупцями, орендна плата інколи може перевищувати стартову ціну у декілька разів. Залучення інвестицій у землю позитивно впливає на розвиток інфраструктури регіону», - зазначає начальник Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Юрій Козак.

 Довідково:

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні торги».



Переглядів: 3076
Поширень: 0