Згідно прогнозу Мінсоцполітики, з настанням опалювального періоду ця кількість значно збільшиться. Всього ж за призначенням житлових субсидій з 1 вересня поточного року звернулось 12 тисяч 754 особи. 

За словами в.о. директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації Людмили Каратаєвої,  кількість сімей, яким призначено житлові субсидії за спрощеним порядком становить 179 тисячі одержувачів.

Це, майже на 138 тисяч родин більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Сума нарахувань в поточному році складає 213,3 мільйони гривень, що на 162 мільйони гривень більше, ніж у минулому році.

«Перший етап з призначення житлових субсидій населенню за спрощеним Порядком, відповідно до рішень Уряду від 28 лютого та 26 червня поточного року завершено. З жовтня нас очікує другий етап зазначеної роботи, не менш відповідальний. В серпні 2015 року ПАТ «Вінницяобленерго» укладено договір з 1 Центром муніципальних систем управління на друк та доставку комплектів документів та з ДППЗ «Укрпошта» на розповсюдження зазначених комплектів. Наразі забезпечено доставку нових бланків Заяв та Декларацій громадянам - 760 тисяч одиниць, що становить 100 відсотків від потреби» - зазначила Людмила Каратаєва.

З 1 вересня за призначенням субсидій  звернулось  майже 13 тисяч вінничан

«Згідно прогнозованих показників Мінсоцполітики кількість одержувачів житлових субсидій у нашій області має становити 195 тисяч сімей. Нагадую, що тим родинам, які вже отримують субсидію не потрібно звертатись повторно до органів соцзахисту населення. Вони вже є в базі отримувачів, і їм з настанням опалювального сезону буде здійснено перерахунок субсидії автоматично» – зауважила Людмила Каратаєва.

Також, Людмила Каратаєва повідомила, кількість сімей, яким відмовлено у призначенні житлових субсидій 453 (основною причиною є придбання товарів вартістю понад 50 тисяч гривень, перевищення сукупного доходу). «Якщо деяким родинам у субсидії відмовлено, або призначено з «нульовою» ставкою, то ці родини вже є в системі і можуть теж сподіватись, що в опалювальний період розмір субсидії буде автоматично переглянутий та збільшений» - зауважила Людмила Каратаєва .

До речі, згідно моніторингу Міністерства соціальної політики України щодо призначення житлових субсидій область посіла І місце по Україні.



Переглядів: 3765
Поширень: 0