Вчора  в облдержадміністрації відбулось засідання обласної комісії з питань реалізації Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

За словами заступника голови – директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, співголови комісії Ігоря Івасюка, лише у м. Вінниці у майбутньому 147 вулиць з’являться з новими назвами відповідно до вимог закону.

Загалом в області за попередніми даними необхідно перейменувати 1380 вулиць та 19 населених пунктів.

На Вінниччині нові назви дадуть 19 населеним пунктам ма майже 1,4 тис. вулицям

«Найбільше вулиць потребує перейменування у Муровано-Куриловецькому районі (у 60 населених пунктах – 355 вулиць) та Жмеринському - у 49 населених пунктах – 196 вулиць). За ними – 177 вулиць у Калинівському, 159 – у Томашпільському, 148 – у Піщанському. Потребують зміни назв вулиці у 88 населених пунктах Барського, 59 – Гайсинського, 60 – Хмільницького, 58 – Немирівського району» - повідомив Ігор Івасюк.

На Вінниччині нові назви дадуть 19 населеним пунктам ма майже 1,4 тис. вулицям

В свою чергу директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк, презентувала інформацію про хід виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» на Вінниччині. «Відповідно до розпорядження голови до 21 листопада ми приймаємо пропозиції. Також, підготовлено та направлено лист на містечка та селища від обласної влади з проханням сприяти виконанню закону та працювати в цьому напрямку. У разі невиконання поставленого завдання усі повноваження переходять до облдержадміністрації» - зазначила Світлана Василюк.

На Вінниччині нові назви дадуть 19 населеним пунктам ма майже 1,4 тис. вулицям

Член робочої групи з питань заборони використання комуністичної символіки в м. Вінниці Олександр Федоришин  зазначив: «У місті Вінниці створена електронна пошта, куди усі бажаючі можуть надіслати свої пропозиції по перейменуванню вулиць для робочої групи. Бажаючих виявилось понад 400 вінничан, які надали назви вулиць, на кожну з вулиць було запропоновано від 3 до 5 пропозицій. Найбільш велику увагу приділили двом постатям Вінницьких героїв Симону Петлюрі та Максиму Шимку».

На Вінниччині нові назви дадуть 19 населеним пунктам ма майже 1,4 тис. вулицям

Під кінець засідання Ігор Івасюк закликав присутніх членів робочої групи. які є фаховими спеціалістами у різних галузях гуманітарної сфери Вінниччини, до конструктивної роботи та прискорення процесу перейменування вулиць.



Переглядів: 5040
Поширень: 0