Працівники кримінальної міліції у справах дітей розшукали та повернули додому 11-річного хлопчика, який зник після школи першого жовтня. Хлопчик проживав разом з матір’ю та вітчимом в с. Китайгород Тростянецького району. Крім нього в сім’ї виховуються ще двоє менших за віком дітей.

Матір п’ятикласника про зникнення сина повідомила до Тростянецького райвідділу міліції лише третього жовтня. Відразу до пошуків дитини було залучено практично всіх працівників райвідділу. Перевіряли закинуті будинки, лісосмуги, яри, поля. Пошуки не припиняли і вночі. Лише наступного дня дитину знайшли в сусідньому с. Савинці. Хлопчик ночував у нежилій будівлі, три дні харчувався яблуками та горіхами.

За словами начальника відділу кримінальної міліції у справах дітей обласного УМВС Ігоря Порохового, під час вивчення причин втечі дитини з дому, з’ясувалося, що сім’я, в якій він виховується, не благополучна. За інформацією сусідів, були випадки, коли вітчим бив дитину.

Відтак, на нього складено адміністративний протокол за ст.173-2 КУпАП( вчинення насильства в сім'ї ). Таке правопорушення карається громадськими роботами на строк від тридцяти до сорока годин або адміністративним арештом на строк до семи діб. За невиконання обов'язків щодо виховання дітей буде притягнуто до адміністративної відповідальності і матір хлопчика. На неї складено протокол за ст.184 КУпАП. За вчинення такого правопорушення передбачено накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Поки що хлопчика передали матері. Однак за інформацією міліції службою у справах дітей та іншими зацікавленими відомствами буде проведено комісійне обстеження житлово-побутових умов, в яких живуть діти, та вивчено ситуацію, чи можуть надалі вони залишатися в цій сім’ї.



Переглядів: 3210
Поширень: 0