Сільськогосподарські підприємства Вінниччини зібрали 3, 017 млн тонн збіжжя. Прогнозований вал зернових врожаю 2015 року – 3,8 млн тонн. Про це сьогодні повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик.

«Станом на 12 жовтня у господарствах регіону всіх форм власності зібрано 3,017 млн тонн зернових. Середня врожайність цьогоріч через посуху поступається минулорічним показникам, - 46 проти 52 центнери з гектара. Це був не простий рік, та все ж прогнозуємо вал зернових на рівні 3,8 млн тонн» - зауважив Микола Неїлик.

За його словами, обсяги валового збору збіжжя визначатиме кукурудза. Станом на 12 жовтня її зібрано з 47% площ посівів, на 160 тис. га кукурудза ще у полі.

«Наразі до збирання кукурудзи на зерно приступають вертикально інтегровані аграрні холдинги. За рахунок суворого дотримання технологій вирощування їхні врожаї обіцяють бути вищими, - до 60-65 центнерів з гектара. Відтак, в області розраховують на вал зернових в обсязі 3,8 млн тонн. Левову частку врожаю 2015 року становлять ранні зернові, - їх в області зібрано 2, 3 млн тонн» - зазначив Микола Неїлик.



Переглядів: 4234
Поширень: 0