У Гайсинському районі працівники міліції спільно з представниками підприємства «Гайсинське лісництво» та громадськістю затримали комбайнера, який на мисливських угіддях влаштував незаконне полювання. За фактами незаконного поводження зі зброєю та незаконного полювання відкриті кримінальні провадження.

Як розповів начальник Гайсинського райвідділу міліції Олександр Сомик, під час відпрацювання мисливських угідь поблизу села Гранів був затриманий 43-річний житель Іллінецького району, який незаконно вполював оленя. У чоловіка міліціонери вилучили обріз мисливської рушниці «ІЖ-17» калібру 16 мм.

Зі слів затриманого, який у Гайсинському районі працює комбайнером, під час збору кукурудзи він розраховував вполювати кабана, тому взяв зброю з собою. Від пояснень щодо її походження правопорушник відмовився.

Попередньо встановлено, що матеріальний збиток завданий лісгоспу за вбивство тварини становить 15000 гривень.

Слідчим відділенням міліції відкриті кримінальні провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 248 ККУ (незаконне полювання). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.



Переглядів: 4148
Поширень: 0