будівництво храму Святого Апостола Андрія Первозванного у смт. Тростянець тривало понад 15 років та повністю завершене в поточному році, завдячуючи благодійникам, яких Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій нагородив відзнаками Української Православної Церкви. Зокрема, орденами святого великомученика Георгія Побідоносця та орденом преподобної Анастасії Київської.

Божественну літургію у новозбудованому храмі на честь святого апостола Андрія Первозванного та чин великого освячення храму звершив Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, який 18 жовтня з пастирським візитом відвідав Вінниччину.

На Вінниччині відкрили храм, який будували більше 15 років

По закінченню богослужіння, голова ОДА висловив щиру подяку Митрополиту Онуфрію за невтомні молитви та батьківську опіку Церкви, відзначивши важливу місію духовної підтримки, особливо у складні часи для держави.

На Вінниччині відкрили храм, який будували більше 15 років

Крім того, очільник області привітав усіх тростянчан з відкриттям новозбудованого храму. «Ми сьогодні є свідками і учасниками історичної події. Храми будуються не для прикраси місцевості, це живий організм, де є присутність Божа, де відроджується душа, і найцінніші християнські цінності – Віра, Надія і Любов. Маємо надію, цей храм збудований з любов’ю до людей, дасть змогу у його стінах віками звершувати молитву, сприяти відродженню духовності нашого краю», - відзначив Валерій Коровій. В пам’ять про важливий день Валерій Коровій передав прихожанам храму пам’ятний подарунок - Святе Євангеліє. «Його святі слова сіятимуться в людських душах і даватимуть щедрі плоди - народження нового покоління, вірного Богу і нашій рідній Україні»,- наголосив Валерій Коровій



Переглядів: 4760
Поширень: 0