Як встановлено, між державою в особі Аграрного фонду України та одним із сільськогосподарських підприємств Вінниччини виникли господарські зобов’язання, пов’язані з отриманням останнім позики в сумі близько 170 тис грн.

У зв’язку із неповерненням підприємством отриманих коштів, прокуратурою області на захист державних інтересів у 2014 році подано позовну заяву до господарського суду про стягнення цієї заборгованості.

Рішенням господарського суду Вінницької області позов прокуратури задоволено, з суб’єкта господарювання стягнуто майже 170 тис грн заборгованості. Рішення суду передано до державної виконавчої служби для примусового виконання.

Вивченням стану виконання зазначеного судового рішення встановлено, що службові особи цього підприємства ухиляються від виконання судового рішення. Керівництвом упродовж 2014 -2015 років відкрито у банківських установах 10 нових рахунків, які активно використовувались в господарській діяльності, про що державна виконавча служба не повідомлялась.

Внаслідок таких незаконних дій службових осіб боржника заборгованість до цього часу не погашена, чим інтересам держави завдано істотної шкоди.

За даним фактом прокуратурою області зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 382 КК України (умисне невиконання рішення суду, що набрало законної сили, або перешкоджання його виконанню, вчинене службовою особою, якщо воно заподіяло істотну шкоду державним чи громадським інтересам або інтересам юридичних осіб, тобто шкоду, яка в 100 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, а це понад 61 тис грн).



Переглядів: 2581
Поширень: 0