Прокуратурою Вінницької області 09.11.2015 до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ подано касаційну скаргу на рішення апеляційного суду Вінницької області від 20.10.2015.

Вказаним рішенням апеляційної інстанції скасовано рішення одного з районних судів області від 22.06.2015, яким задоволено позовні вимоги прокуратури області та захищено інтереси Вінницької обласної державної адміністрації та Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області: визнано недійсними розпорядження районної державної адміністрації про надання фермеру в оренду земельних ділянок для ведення фермерського господарства, визнано недійсними договори оренди землі, зобов’язано повернути в розпорядження держави земельні ділянки загальною площею 809 га вартістю 11,5 млн. гривень.

Підставами для захисту інтересів держави стали порушення вимог ст. 7 Закону України «Про фермерські господарства». Особі надано в оренду понад 40 земельних ділянок, які не поєднані між собою та не становлять єдиний масив. Більш того, розпорядження про надання в оренду земельних ділянок видано за відсутності обґрунтування фізичною особою розмірів запитуваних земельних ділянок з урахуванням перспектив діяльності фермерського господарства, а також відсутності доказів наявності сільськогосподарської техніки та інших засобів для можливості обробітку землі.

Остаточну крапку в цій справі поставить Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ.



Переглядів: 2262
Поширень: 0