Глава Української Православної Церкви Київського патріархату 5 грудня 2015 прибув до м. Хмільник, де звершив чин освячення хрестів на куполи та дзвонів новозбудованого храму Святих первоверховних апостолів Петра і Павла.

У церемонії урочистого освячення, спільно з духовенством УПЦ КП області, участь взяли начальник управління у справах національностей і релігій облдержадміністрації Ігор Салецький, голова Хмільницької райдержадміністрації Євгеній Буткевич, голова Хмільницької райради Зоя Бонсевич, Хмільницький міський голова Сергій Редчик, ветерани АТО, представники волонтерських організацій та вірячи.

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятив храм у Хмільнику

Звертаючись до присутніх Предстоятель Церкви привітав духовенство і парафіян, для яких цей історичний день став довгоочікуваною подією та великим святом і нагородив благодійників за їхні труди у справі побудови храму.

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятив храм у Хмільнику

Після чого молитва продовжилась біля Будинку Культури м.Хмільника. Святійший Патріарх Філарет у співслужінні єпископа Вінницького і Брацлавського Михаїла та духовенства відслужив заупокійну літію за загиблими воїнами АТО та героями Небесної Сотні, а також поклав квіти до стели пам’яті.

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятив храм у Хмільнику

Владика нагородив воїнів, які захищали і захищають нашу землю, медаллю «За жертовність і любов до України».

У рамках свого візити Патріарх зустрівся з керівниками Хмільницького району.



Переглядів: 5136
Поширень: 0