Прокуратурою області до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно заступника начальника управління Державної казначейської служби одного з районів області, селищного голови, головного бухгалтера селищної ради та двох підприємців.

Установлено, що вказані особи здійснили привласнення бюджетних коштів на загальну суму 497 тис грн шляхом їх перерахування з рахунку селищної ради на рахунки вказаних підприємців за здійснення фіктивних операцій з поставки продукції на адресу селищної ради.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 209 (вчинення фінансової операції з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, вчинене повторно), ч. 2 ст. 200 (підробка документів на переказ, вчинена повторно) КК України, покарання за якими передбачене на строк до 12 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльність на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

У кримінальному провадженні прокуратурою області заявлено цивільний позов на суму завданої злочинами шкоди.



Переглядів: 2122
Поширень: 0