Сьогодні, 17 грудня, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій та голова обласної Ради Анатолій Олійник в урочистій обстановці вручили для закладу ключі від транспортного засобу. Тож віднині спеціалізований низькополий автобус, придбаний коштом обласного бюджету, у комфортних умовах перевозитиме 30 клієнтів центру до села Дорожне, де діє започаткована закладом програма працетерапії «Соціальні майстерні для неповносправних».

Звертаючись з вітальним словом до молодих людей, які проходять реабілітацію в «Обрії», голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій зазначив, що з приходом Дня Святого Миколая розпочинаються різдвяні свята, і дуже важливо в такі дні прагнути робити добро.

Вінницький центр соціально-психологічної реабілітації «Обрій» отримав у дарунок спеціально обладнаний автобус

«Сьогодні Україна, можливо, як ніколи, відчуває необхідність втілювати в життя добрі справи. І мені дуже приємно бути тут і ділити разом з вами цю краплину добра. Ідея по придбанню такого автобуса - не нова. Але завдячуючи тому, що нам вдалося крок за кроком застабілізувати ситуацію, в тому числі і в бюджетній сфері, ми мали перевиконання обласного бюджету, тож прийняли рішення звернутися до депутатського корпусу обласної Ради для виділення необхідної суми коштів, аби придбати автобус, якого ви всі дуже очікували, - зауважив Валерій Коровій. - Я переконаний в тому, що життя прекрасне і ним потрібно дуже дорожити. Я переконаний в тому, що наша Україна має дуже велике майбутнє. І напередодні свята щиро бажаю вам віри, натхнення й любові».

Вінницький центр соціально-психологічної реабілітації «Обрій» отримав у дарунок спеціально обладнаний автобус

З побажаннями радості та добра звернувся до колективу закладу і голова обласної Ради Анатолій Олійник. Затим керівники Вінниччини вручили ключі від автобуса клієнтам центру та ознайомились із системою реабілітаційної роботи з дітьми та молоддю з функціональними обмеженнями, яка діє в «Обрії».

Вінницький центр соціально-психологічної реабілітації «Обрій» отримав у дарунок спеціально обладнаний автобус

За словами директора закладу Світлани Демко, на сьогодні в центрі перебувають 70 клієнтів, 34 з яких щоденно підвозяться на реабілітацію. «Для нас транспорт – це головне. Тому що людей, яким ми повинні допомагати, дуже багато, і потрібно, щоб їх доставка була щоденною, адже процес реабілітації – безперервний», - зауважила Світлана Демко. Відтак зазначила, що придбаний для потреб центру автобус – дуже зручний та відповідає усім необхідним вимогам: має відкидний пандус, спеціальні кріплення для інвалідних візків, ремені безпеки для усіх пасажирів, а також облаштований кондиціонером та обігрівачами.



Переглядів: 9396
Поширень: 0