Прокуратурою області вжито заходи з метою захисту інтересів територіальної громади м. Гайсина.

Установлено, що у листопаді 2014 року Гайсинською міською радою прийнято рішення про надання фізичній особі-підприємцю в користування земельної ділянки площею 4 га для розміщення об’єктів промисловості. Цим же рішенням зобов’язано вказаного суб’єкта господарювання в місячний строк укласти договір оренди земельної ділянки.

Водночас, вказаний підприємець понад рік уникав підписання договору оренди земельної ділянки і сплати орендної плати.

У зв’язку з цим, прокуратурою області 22.12.2015 в інтересах Гайсинської міської ради подано позовну заяву про спонукання вказаного суб’єкта господарювання до укладення договору оренди земельної ділянки, що забезпечить надходження коштів до місцевого бюджету м. Гайсина в сумі 816 тис грн у рік.

Як уже повідомлялось раніше, прокуратурою області 19.11.2015 подано позов в інтересах Гайсинської міської ради до двох товариств, які отримавши в користування земельну ділянку площею 0,17 га під розміщення супермаркету, уникали укладення договору оренди і, як наслідок, до бюджету міста Гайсина орендна плата в сумі 108 тис грн у повному обсязі не надходила. Судовий розгляду вказаної справи триває.



Переглядів: 2136
Поширень: 0