Незважаючи на численні застереження, як не потрапити у пастку шахраїв, жителі області продовжують віддавати чималі кошти аферистам.

На гачок аферистів потрапив 84-річний мешканець Бершадського району. Зловмисники видурили у пенсіонера усі його заощадження.

До дідуся зателефонували невідомі та повідомили, що він виграв значну суму коштів. Але для отримання призу необхідно внести заставу. Чоловік погодився і у найближчому відділенні банку перерахував зловмисниками 12 550 гривень. Зрозумівши, що став жертвою шахраїв, пенсіонер звернувся до поліції.

Дана інформація внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство). За такий злочин передбачено покарання до 3-х років обмеження волі.

Аналогічний злочин стався у місті Вінниці. 37-річний потерпілий перерахував зловмисникам майже 3 тисячі гривень за отримання виграного в розіграші автомобіля.

Поліція вкотре закликає громадян бути обачними та обережними! Не довіряйте подібним дзвінкам та переконайтесь у достовірності інформації.



Переглядів: 2425
Поширень: 0