У Вінницькії облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови ОДА Андрія Гижка відбулось засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

До розгляду конкурсної комісії представлено 115 пропозицій.

«Це абсолютно прозорий механізм вибору інвестиційних проектів, які фінансуватимуться за рахунок коштів державного бюджету. – підкреслив Андрій Гижко.- Обсяг коштів, запланованих для області з державного фонду регіонального розвитку на 2016 рік – 140,8 млн. грн.»

Державний фонд регіонального розвитку по своїй суті являється європейським інструментом, проекти для фінансування можуть подавати як органи державної влади, так і органи місцевого самоврядування, громадські організації, державні та комунальні підприємства і установи. Обов’язковою вимогою є 10% співфінансування.

«Ми спостерігаємо певну позитивну динаміку: якщо в минулому році було подано 65 заявок, то на 2016 рік -115.Усі ці заявки,згідно процедури, мають бути зареєстровані на сайті Мінрегіонбуду за спеціальною формою. Ця інформація є у відкритому доступі. Засідання конкурсної комісії по відбору проектів транслюється в он-лайн режимі на сайті обласної державної адміністрації»,- зазначив посадовець.

для конкурсного відбору надано 115 інвестиційних програм, які можуть реалізуватись за кошти державного фонду регіонального розвитку

Головними критеріями відбору проектів є їх відповідність пріоритетам, визначеним в «Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року». Таких пріоритетів для області визначено шість, серед них - безпека життєдіяльності, інвестиції, енергозбереження, екологія, децентралізація (добровільне об’єднання громад). Кінцевим результатом впровадження проекту має бути подальший розвиток установи, закладу чи приміщення, тобто досягнутий економічний ефект- окупність вкладених коштів за певний час.

для конкурсного відбору надано 115 інвестиційних програм, які можуть реалізуватись за кошти державного фонду регіонального розвитку

Департамент регіонального економічного розвитку облдержадміністрації як виконавчий орган, проведе підрахунки оцінок членів конкурсної комісії та надасть експертний висновок.

Нагадаємо, у 2015 році фактично здійснено фінансування з державного фонду регіонального розвитку 42 проектів, в т.ч. 1 проект по співпраці територіальних громад, на загальну суму 148,7 мільйонів гривень. Співфінансування з місцевих бюджетів становило 23,2 млн. грн.



Переглядів: 2969
Поширень: 0