Цьогоріч музей імені Миколи Леонтовича, що у селі Марківка Теплицького району буде приведено до належного стану. Про це повідомив заступник голови-директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк.

«Відкриття музею імені Миколи Леонтовича після реконструкції буде знаковою подією в культурно-мистецькому життя нашої області. Сподіваюся, що нам це вдасться цього року, відтак музей претендуватиме на ще одну культурну візитівку області, яка буде відома не лише на Вінниччині, але по всій Україні. Цим питанням особисто опікується голова облдержадміністрації Валерій Коровій. На реконструкцію закладу, який носить ім’я видатного композитора, а також на роботи з благоустрою території музею та могили знаного на весь світ автора «Щедрика», що знаходиться неподалік, з обласного бюджету виділено один мільйон гривень», - зауважив Ігор Івасюк.

У 2016-му на Вінниччині планують завершити реконструкцію музею ім.Леонтовича та реставрувати Палац Потоцьких

Також посадовець розповів, що в галузі культури цьогоріч планується продовження будівництва Оратівського районного будинку культури на суму 6 млн. грн. та проведення капітальних ремонтів на 180 об’єктах закладів культури області на суму 15 млн. грн.

«Крім того, запланована ліквідація аварійності та здійснення ремонтно-реставраційних робіт пам’ятки національного значення Палацу Потоцьких в м. Тульчин на суму 45 млн. грн. Буде проведено капітальні ремонти на 6 об’єктах закладів культури і мистецтв обласного підпорядкування та придбано обладнання, музичних інструментів, меблів, комп’ютерної техніки, сценічних костюмів для обласних та районних закладів культури на загальну суму 5 млн.грн», - зазначив Ігор Івасюк.



Переглядів: 4114
Поширень: 0