Про це  повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Василь Броварник.

Посадовець відмітив, що заплановані роботи з благоустрою населених пунктів області у 2015 році виконані у повному обсязі, зокрема, приведено у належний санітарний стан 11350 тис.м² територій парків та скверів, упорядковано 5431,2 тис.м² дворових територій, ліквідовано 2069 стихійних сміттєзвалищ, упорядковано 640 сміттєзвалищ, вивезено понад 20,6 тис.м³ сміття, очищено від сміття 541 км берегів водойм, упорядковано 822 спортивних майданчика та 820 малих архітектурних форм.

«У завданнях на 2016 рік ми плануємо у кожній територіальній громаді розробити «Правила благоустрою територій населеного пункту», які забезпечать благоустрій територій, провести щорічну весняну акцію благоустрою та санітарної очистки територій «За чисте довкілля» - зазначив Василь Броварник.

Торік на території області ліквідували більше 2 тисяч стихійних сміттєзвалищ

Також завданням на майбутніх два роки є впровадження оптимізованої інтегрованої системи поводження з твердими побутовими відходами.

«З 01 січня 2018 року відповідно до закону «Про відходи» забороняється складування несортованого сміття на території України. Тому за два роки ми маємо забезпечити системну роботу по збору вивезення та сортування сміття, для його переробки», - зауважив посадовець.



Переглядів: 2344
Поширень: 0