Групу в складі 4-х жителів Тиврівського району, яка спеціалізувалась на розбоях, грабежах та крадіжках, затримали працівники поліції Вінницької області. Озброєні ножами в масках зловмисники нападали на будинки самотніх літніх людей.

Працівники управління карного розшуку спільно з колегами тиврівської, гніванської, немирівської поліції та працівниками батальйону поліції особливого призначення затримали злочинну групу, яка протягом останніх трьох місяців вчиняла розбої та грабежі самотніх літніх жителів області. На рахунку зловмисників близько 20 злочинів, 8 з яких тяжкі.

Як розповів заступник начальника Головного управління Нацполіції Вінниччини Олександр Глянько, затриманими виявилися четверо жителів одного з сіл Тиврівського району віком від 18 до 42 років. Усі вони мають тюремний стаж та наркотичну залежність. Під час затримання у помешканнях підозрюваних правоохоронці вилучили 4 пістолети «Флобер», мисливську рушницю, близько 3 кг марихуани, синтетичну наркотичну речовину, маски, рукавиці, ножі та викрадені у потерпілих речі. Організував групу найстарший з чоловіків.

На Вінниччині затримали злочинну групу, яка нападала на будинки самотніх людей

В селах зловмисники видивлялись будинки, де проживають самотні пенсіонери, вночі проникали у їх помешкання через дах, вікна чи двері та вимагали віддати заощадження. Таким чином, жертвами нападників стали вісім пенсіонерів, шістьом з них зловмисники погрожували ножами та фізичною розправою.

На Вінниччині затримали злочинну групу, яка нападала на будинки самотніх людей

Як з’ясувалося, крім розбоїв та грабежів, затримані причетні до десятка крадіжок з дачних будинків. На автомобілі вони вивозили усе, що потрапляло під руки: вудочки, велосипеди, медалі, садовий інструмент, електроінструмент, побутову техніку, столові прибори та інше. Крадені речі складали у домогосподарстві родича одного з затриманих, а потім збували на ринках та знайомим.

На Вінниччині затримали злочинну групу, яка нападала на будинки самотніх людей

На Вінниччині затримали злочинну групу, яка нападала на будинки самотніх людей

Слідчими органами поліції відкриті кримінальні провадженні за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 186 (грабіж), ст.187 (розбій), ст.185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло), ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). За такі правопорушення злодіям загрожує до 12 років ув’язнення.

Двоє з затриманих заарештовані, двом іншим судом обрана міра запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.



Переглядів: 2995
Поширень: 0