Співробітники УСБУ у Вінницькій області передали до військової прокуратури матеріали щодо вісьмох офіцерів, які зрадили присязі й ініціативно перейшли на службу до ЗС РФ.

Про це повідомляє прес-група УСБУ у Вінницькій області.

У травні 2014 року особовий склад військової частини, розташованої у Криму та підпорядкованої штабу військово-повітряних сил Збройних сил України у Вінниці, отримав наказ Міністерства оборони прибути для подальшої служби у Вінницький регіон через тимчасову окупацію української території.

Восьмеро офіцерів цієї частини з числа керівників вчинили дезертирство - проігнорували наказ і залишились на окупованій території перебіжчиками у збройні сили Росії. Оперативниками встановлено, що у період з лютого по травень вони всіляко вислужувались перед окупантами: у перші дні вторгнення, не вагаючись та не зважаючи на протести своїх колег, зняли з флагштока в/ч державний прапор України і замінили його на російський. Під час мародерського захоплення майна частини – озброєння, транспорту, пально-мастильних матеріалів, зрадники особисто «здали» загарбникам усе - від найціннішої техніки до найменшої деталі, чим сприяли знищенню оборонного комплексу України у Криму.

Розпочато 8 кримінальних проваджень - стосовно кожного окремо - за ознаками злочину, передбаченого ч.1 статті 111 КК України «Державна зрада». Проводиться досудове розслідування.



Переглядів: 3110
Поширень: 0