Протягом лютого-березня 2016 року лави українського війська мають поповнити 17,5 тис. контрактників.

За словами т.в. о. військового комісара Вінницького обласного військового комісаріату Михайла Дзигаленка, укомплектування військових частин відбувається за принципово новим підходом: усі кандидати на контрактну службу мають пройти через навчальні центри.

«Сьогодні зовсім інші вимоги до тих, хто має служити в армії. У них не повинно бути жодних проблем зі здоров’ям, це перший критерій. Крім того, "любителів" алкоголю та наркотичних речовин також в армію не будуть призивати. "Аватари" у війська не попадуть, не потрібно, щоб вони створювали проблеми командирам. Адже серед загиблих військових лише 1-2% бойових втрат, решта - через алкоголь. Нині система укомплектування військових частин змінилася», - наголосив М.Дзигаленко.

Він зазначив, з листопада до січня 2016 року медики військових комісаріатів обстежили майже 10 тис. військовозобов’язаних. У ході медичного огляду з'ясувалося, що майже 60% юнаків мають певні захворювання.

«Подача контрактників - це легший шлях, ніж проводити часткову мобілізацію примусово за повістками. Такі планові завдання отримали всі інші області України. По всій державі загальна кількість у потребі військовослужбовців рядового, сержантського та старшинського складів становить майже 17,5 тис. Якщо ми спільними зусиллями з владою, комісарами до 1 квітня укомплектуємо частини контрактниками, то наступної черги мобілізації може не бути. Якщо ж все-таки чергова хвиля мобілізації буде, то менш значною за кількістю, ніж попередні», - зазначив М.Дзигаленко.

За словами т.в.о. військового комісара обласного військового комісаріату Михайла Дзигаленка, військкомати мають подати до навчальних частин 830 кандидатів на контрактну службу. Це по 20-30 осіб у середньому з кожного району.



Переглядів: 2673
Поширень: 0