Про це сьогодні повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Сергій Волков.

Посадовець більш детально зупинився на завданнях в галузі енергозбереження та підвищення енергоефективності, а саме на реалізації обласної Програми енергозбереження для населення та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) Вінницької області на 2015-2019 роки. «Станом на 1 січня 2016 року компенсацію з обласного бюджету надано по 2676 кредитах для населення та 3-х кредитах для ОСББ на загальну суму 1 млн. 56 тис. грн. Реалізація Програми здійснюється згідно договорів про співробітництво між Департаментом та двома державними банками, а саме: АТ «Ощадбанк» та ПАТ АБ «Укргазбанк», - наголосив Сергій Волков.

За його словами, починаючи з 2013 року було переведено на альтернативні види палива близько 270 котелень, що дало можливість скоротити щорічне споживання природного газу бюджетними закладами області за два роки на 13,7 млн.м.куб. або 108,5 млн.грн (тариф 7920грн/тис.м.куб.).

Вінницька область займає ІІ місце в Україні по видачі теплих кредитів

«Згідно державної програми, яка діє з 2014 року і передбачає компенсацію суми тіла кредиту, отриманого на заходи з енергозбереження, в області з початку дії державної програми видано 3834 кредити для фізичних осіб та 8 кредитів для ОСББ на загальну суму 70 млн. 542 тис. грн. Таким чином, враховуючи позитивну динаміку видачі «теплих» кредитів, в області буде продовжена робота згідно Програми енергозбереження, на фінансування якої у 2016 році необхідно залучити кошти у розмірі 2 млн. грн.» - повідомив Сергій Волков.

За словами Сергія Волкова, у пріоритеті у 2016 році має стати питання твердих побутових відходів, що потребує напрацювань та найшвидшого його вирішення, адже, воно забезпечує екологічну безпеку в області.



Переглядів: 2154
Поширень: 0