Працівники Барського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за фактом незаконної порубки семи дубів у урочищі Велика Дубина Барського району. Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до даного правопорушення. Вартість збитків завданих державі понад 150 тисяч гривень.

16 лютого близько 10.00 до барської поліції надійшло повідомлення від лісничого Ялтушківського лісництва Жмеринського лісгоспу про те, що працівники обласної державної лісової охорони затримали автомобіль-маніпулятор «КАМАЗ», водій якого намагався викрасти сім дерев дубу. Також заявник повідомив, що вантажівку супроводжував автомобіль «Жигулі - 2106», який зник у невідомому напрямку.

Як розповів начальник Барського відділення поліції Павло Кукурудза, менш ніж за годину легковик без номерних знаків був знайдений правоохоронцями у полі. Він застряг у болоті. Під час огляду у багажнику автівки поліцейські виявили два ящика з чіпами для клеймування дерев у кількості 2 000 штук. Попередньо встановлено, що дані чіпи підроблені, оскільки на них немає відповідних штрих-кодів. Їх направили на експертизу.

Неподалік «Жигулів» були знайдені номерні знаки радянського зразка, що відповідають Закарпатському регіону. Наразі працівники поліції встановлюють власника автівки та осіб, причетних до цієї оборудки.

Слідчим відділенням поліції відкрите кримінальне провадження за ст. 246 ККУ (незаконна порубка лісу). Таке правопорушення карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.



Переглядів: 2296
Поширень: 0