Про це повідомила в.о. директора Вінницького обласного центру зайнятості Світлана Аляб’єва.

Всього до обласної служби зайнятості з початку проведення АТО станом на 23 лютого 2016 року звернулися 1269 осіб з числа демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції. З них набули статус безробітного – 1253, 1204 отримували допомогу по безробіттю, 144 особи – працевлаштовані, 65 з них отримали одноразово допомогу по безробіттю для відкриття власної справи, 1 особа працевлаштована на нове робоче місце, за яке здійснюється компенсація єдиного внеску роботодавцю, 62 особи проходили професійне навчання, 47 – брали участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру, на сьогодні на обліку перебуває – 1015 безробітних осіб.

«Одним із пріоритетних напрямків роботи обласної служби зайнятості на сьогодні є надання соціальних послуг демобілізованим учасникам антитерористичної операції, - зазначила Світлана Аляб'єва. - Це особлива категорія на ринку праці, томуза кожною особою закріплений фахівець центру зайнятості, який здійснює його подальший соціальний супровід».

За словами С.Аляб’євої ці люди не так давно повернулись із зони бойових дій. Їх період адаптації до мирного життя ще триває. З метою забезпечення соціально-психологічної реабілітації та професійної самореалізації учасників АТО, Вінницьким обласним центром зайнятості підписано Угоди про співробітництво з громадськими організаціями області, які допомагають адаптуватися учасникам АТО в умовах мирного життя, проводять різноманітні заходи по профілактиці та подоланню посттравматичних стресових розладів. «Ми пропонуємо учасникам АТО відвідати інформаційні семінари та мотиваційні тренінги. До проведення таких заходів долучаємо досвідчених психологів та представників інших органів державної влади, - зазначила вона. - На сьогодні з початку демобілізації проведено майже 800 таких заходів».

Державна служба зайнятості надає такі послуги учасникам АТО: пошук підходящої постійної або тимчасової роботи; пропонує взяти участь у громадських або інших роботах тимчасового характеру; індивідуальні консультаційні, інформаційні та профорієнтаційні послуги; сприяє в організації власної справи; проводить групові консультації – семінари з техніки пошуку роботи, тренінги, міні-ярмарки та ярмарки вакансій тощо; організовує професійну підготовку або перепідготовку, підвищення кваліфікації. Загальнодержавна база вакансійдозволяє здійснювати пошук роботи по всій Україні.

Служба зайнятості відкрита для всіх категорій громадян. Фахівці прикладають максимум зусиль для задоволення потреб кожного, хто звернувся до центру зайнятості. Крім того, центри зайнятості області отримують у місцевих військкоматах списки загиблих учасників АТО з метою сприяння у працевлаштуванні членам їх сімей.



Переглядів: 2644
Поширень: 0