Комунальним закладом «Вінницький районний Будинок дитячої та юнацької творчості» була організована поїздка щодо вивчення досвіду роботи з організації учнівського самоврядування Калинівського району. Учасники поїздки - лідери учнівського самоврядування освітніх округів Вінницького району: Юхимчук Аліна, Сташко Ірина, Лісовенко Анастасія, Мисак Юлія, Загарій Ольга, Янчицька Марина, Мусіянчук Юлія, Мазур Дмитро та Пивовар Юлія.

Під час зустрічі методист Калинівського районного Будинку дитячої творчості Катерина Калашнюк познайомила присутніх з організацією роботи учнівського самоврядування Калинівської районної школи лідерів, яка була заснована ще у 2006 році.

Після цього усі присутні перейшли до Калинівської СЗШ І-ІІІ ст №1, де їх гостинно зустріли лідер учнівського самоврядування Аріна Калімаєва, учениця 10 класу, Калинівської СЗШ І-ІІІ ст №1 та Анастасія Коваль, голова Калинівської районної школи лідерів. Під час спілкування вони швидко знайшли спільну мову з лідерами Вінницького району, адже їх об’єднувала спільна ідея.

Аріна та Анастасія поділились практикою реалізації проектів, започаткованих районною школою лідерів «Королі танцполу», «А ми тую славу збережемо», «Стежками рідної землі», «Запалим в собі вогонь патріотизму», «Стань лідером свого життя», «Голос молоді» і ще багато інших.

Лідери учнівського самоврядування Вінницького району поділились досвідом із учнями Калинівки

Методисти Будинку дитячої в свою чергу розповіли, як виникають ідеї для успішної реалізації проектів. Зустріч пройшла цікаво, насичено, повчально. 10 років плідної роботи районної школи лідерів Калинівщини заслуговують поваги і похвали, у них є чому повчитися й що перейняти, а саме головне - в Будинку творчості працюють щирі і відкриті педагогічні працівники, які з відповідальністю ставляться до своєї роботи, і залюбки діляться своїм досвідом.

Лідери учнівського самоврядування Вінницького району поділились досвідом із учнями Калинівки

Підводячи підсумки зустрічі, можна сказати, що бути лідером це надзвичайно відповідальна справа, адже вести за собою людей, надихати їх, бути прикладом - не кожному під силу. Але голови учнівського самоврядування Вінницького та Калинівського районів ще раз довели, що вони гідні носити звання «Лідер» і за ним майбутнє. Цією поїздкою ми довели, що потрібно розширювати своє комунікаційне поле, вчитись, переймати, прислухатись. Надіємось, в подальшій роботі ми будемо практикувати такий вид діяльності, а також запрошувати до себе гостей і ділитись своїми надбаннями.



Переглядів: 2592
Поширень: 0