Про це сьогодні, на засіданні Конкурсної комісії з розгляду проектів для фінансування за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

Під час засідання були обговоренні питання та внесенні пропозиції щодо створення захисних лісових насаджень та полезахисних лісових смуг, прибирання та переробки сміття на території області, виготовлення та розміщення зовнішньої екологічної реклами.

Окремо посадовці обговорили питання екологічно-безпечного збирання та перевезення відходів та їх утилізація на території Вінницького району. Придбання спеціальної техніки та євроконтейнерів для ТПВ. Проведення заходів щодо збереження первісного вигляду пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Немирівський парк» і «Турбівський парк».

На Вінниччині цьогоріч планують створити декілька міні-комплексів по переробці сміття

«По закінченню першого кварталу 2016 року кошти екологічного податку, які сплачуються підприємствами та установами спрямовуються до обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. Наше завдання, спрямувати ці фінанси на вирішення найбільш проблемних питань в галузі охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області. На сьогоднішній день всі райони області, міста обласного значення і профільні Департаменти облдержадміністрації подали екологічні запити, за якими можна конкретно оцінити ситуацію, що склалась в області», - наголосив Андрій Гижко.

В ході засідання було розглянуто перелік першочергових заходів по фінансуванню з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2016 рік. «Будівництво каналізаційної мережі по вул. Монастирська у м. Бар, де Барська міська рада надає співфінансування у розмірі 15% - 54 тис. грн., обласний бюджет виділить близько 350-ти тис. грн. Планується реконструкція самозливної каналізації в с. Агрономічне, в результаті це буде єдина цілісна система, що обслуговуватиметься КП Вінницяводоканал, співфінансування цього проекту майже 1 млн. грн..», - повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

У свою чергу, Андрій Гижко дав доручення Департаменту екології та природних ресурсів ОДА до наступного засідання Конкурсної комісії підготувати проект презентаційного фотоальбому «Заповідні куточки Вінниччини», на виготовлення якого з обласного бюджету виділено близько 30 тис. грн.



Переглядів: 2744
Поширень: 0