Вчора на засіданні  Комітету  ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та  місцевого самоврядування,  за участі заступника голови Комітету, народного депутата-вінничанина Сергія Кудлаєнка, було розглянуто подання Вінницької облради щодо  віднесення  м.Калинівка Вінницької області  до категорії міст обласного значення.  До участі   в обговоренні  було запрошено міського голову  районного центру -  Анатолія Шамалюка. За  підсумками засідання було  схвалено рішення  про  розробку та  внесення на розгляд ВРУ відповідний проект Постанови.

За Законом України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» Калинівська міська та Дружелюбівська сільська ради рішеннями від 25 серпня 2015 року об'єдналися в Калинівську міську територіальну громаду з адміністративним центром у місті Калинівка, включивши до її складу села Дружелюбівка, Прилуцьке, селища Калинівка Друга, Рівнинне.  Економіка населеного пункту  налічує  8 стабільно  працюючих промислових підприємств, на території громади здійснюють діяльність 2500 фізичних осіб - підприємців, є  соціально-культурні та освітні  об’єкти,  медичні заклади. Місто має Стратегічний  план розвитку до 2020 року.

Адміністративний центр Калинівка може стати містом обласного значення

«Є всі пдстави говорити про спроможність Калинівської територіальної громади із адміністративним центром  у м.Калинівка.  Віднесення до категорії обласного значення дасть місту збільшення надходження  коштів  до місцевого бюджету.  А це  -  кращі  умови для поліпшення  інвестиційного клімату, розвитку інфраструктури та  соціальної  сфери. Я щиро бажаю успіху калинівчанам! Відповідальність, яку бере на  себе громада, обов’язково буде підтримана!  Так працюють процеси децентралізації і це реальна можливість  для людей  впевнено хазяйнувати на  своїй землі!», - підкреслив Сергій Кудлаєнко.    



Переглядів: 4716
Поширень: 0