В ході переговорів був остаточно узгоджений План реалізації угоди про співробітництво Сьвєнтокшиського воєводства та Вінницької області на 2010 рік та реалізовано заключний етап проекту «Агротуризм як можливість розвитку Вінницької області» у якому прийняло участь 40 осіб, які займаються або хочуть займатися сільським зеленим туризмом на Вінниччині.

Під час офіційних переговорів з Маршалком Сьвєнтокшиського воєводства Адамом Ярубасом та головою Сейміку Тадеушем Ковальчиком обговорювались питання щодо отримання грантів Європейського Союзу в наступному році, залучення інвестицій в економіку обох регіонів та встановлення прямих партнерських контактів між Вінницькою обласною філармонією та філармонією міста Кельце, Вінницьким музично-драматичним театром ім. М.К.Садовського та театром ім. С. Жеромського у м.Кельце, а також Вінницьким обласним державним архівом та архівом Сьвєнтокшиського воєводства. Також розглядалися питання навчальних візитів для представників органів місцевого самоврядування обох регіонів.

Під час візиту, керівництвом Сьвєнтокшиського воєводства та гміни Іваніської було передано Бершадському району Вінницької області партію ліків для боротьби з вірусом грипу A/H1N1 на суму понад 20000 грн.

Також, гарною традицією укріплення стосунків в рамках офіційних зустрічей стало проведення футбольних матчів між командами обох регіонів. Дана зустріч не стала виключенням і команди Вінницької області і Сьвєнтокшиського воєводства знову зустрілися на футбольному полі.


Переглядів: 2880
Поширень: 0