Наприкінці березня на базі однієї із військових частин Вінницької області розпочинаються стратегічні командно-штабні навчання під керівництвом Начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України. «Весняний грім - 2016», з практичним відмобілізуванням підрозділів територіальної оборони на навчальні збори. На проведення штабних навчань виділено майже один мільйон гривень з обласного бюджету. Про це повідомляє Вінницький обласний військовий комісаріат.

В навчаннях візьмуть участь близько 500 військовозобов’язаних громадян, мешканців Вінницької області, найкращі представники та патріоти Вінниччини які стоять на обліку у 28 районних та міських військових комісаріатах.

В складній суспільно-політичній ситуації, що склалася в світі, агресією Російської федерації проти незалежної України подібні навчання мають велике значення для зміцнення обороноздатності нашої держави, відпрацювання практичних навичок особовим складом, бойового злагодження загонів територіальної оборони.

«У складних економічних умовах здійснюється підготовка та забезпечення навчань, існує багато проблем які необхідно вирішувати в державі, але питання забезпечення обороноздатності, територіальної цілісності та незалежності держави Україна – одне з найголовніших, - зазначає виконуючий обов’язки військового комісара Вінницького обласного комісаріату підполковник Михайло Дзигаленко, - це розуміють наші громадяни які висловили бажання брати участь у навчанні, це розуміють і представники місцевих органів державної влади, котрі надають всебічну допомогу в організації навчань, і військові вдячні керівництву Вінницької області за надану допомогу».

На проведення навчань із обласного бюджету виділено близько 1 млн. гривень, за ці кошти пошито обмундирування для учасників зборів, здійснюються транспортні перевезення особового складу та військового майна.



Переглядів: 2659
Поширень: 0