Майбутнє кожної людини у її власних руках. Очевидним є те, що виховання соціально-відповідальних та освічених у фінансовій сфері дітей робить їх спроможними змінити власне життя та світ довкола на краще, тим самим збільшуючи шанси на успішне й щасливе майбутнє.

Саме тому МОН України спільно з Міжнародною фундацією «Aflatoun International»(Нідерланди) розпочало впровадження програми соціальної та фінансової освіту дітей 3-7 років «Афлатот». Дана програма, яка впроваджується в 85 країнах світу, допомагає дошкільнятам усвідомити, хто вони є і як слід взаємодіяти з іншими людьми, надихає дітей вивчати свої права і обов'язки, вчить планувати бюджет, раціонально використовувати ресурси, оцінювати наявні можливості, формує підприємницький дух, а також акцентує увагу на ролі сім'ї та сімейних цінностей у вихованні.

На Вінниччині у дитячому садочку діток вчитимуть фінансової грамоти

Дошкільний навчальний заклад №3 «Сонечко» Козятинської міської ради став одним із шести садочків області, який буде опробовувати програму соціальної та фінансової освіти дітей віком від 3 до 6 років «Афлатот».

На Вінниччині у дитячому садочку діток вчитимуть фінансової грамоти

Діти разом з Афлатунчиком (казковою зірочкою) будуть пізнавати світ, свою країну, вчитись економити та берегти природні ресурси (газ, воду, світло та інше), пізнавати себе та своїх близьких, розуміти свої права та обов’язки, необхідність доглядати за навколишнім світом та природним довкіллям.

Програма «Афлатот» є дуже важливою, адже вона дасть нам більше можливостей для мотивації дітей до навчання. Стимулює дошкільнят адаптуватися до умов сучасного життя.



Переглядів: 2688
Поширень: 0