Набрав чинності вирок суду у кримінальному провадженні стосовно 29-річного уродженця Літинського району Вінницької області, якого обвинувачено у скоєнні п’яти кримінальних правопорушень за ч. 1ст. 185 (крадіжка), у трьох епізодах – за ч. 2 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно) та за ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно) Кримінального кодексу України.

Молодий чоловік і раніше мав проблеми із законом. Вперше він попався на крадіжці у 19 років. Тоді відбувся переляком і штрафом у 600 гривень. Втім, надовго його не вистачило, і вже майже через півроку він відзначився грабежем. Служителі Феміди знову зглянулися на молодика і дали шанс виправитися на волі, присудивши йому заплатити штраф у 850 гривень.

У свої 29 років чоловік за плечима мав вищу освіту, але з роботою якось не склалось. Водночас, неабияких успіхів він досяг в особистому житті, вмів чимось чарувати жінок, тому уваги представниць прекрасної статі не бракувало. Наприкінці 2013 року він «прижився» в однієї з вінничанок. Просити гроші на кишенькові витрати непрацюючому чоловікові було не з рук, тож він вирішив взяти кредитну картку цивільної дружини без її відома. Знявши певну суму грошей, він після повернення додому поклав картку назад до гаманця жінки, та ще й встиг видалити СМС-повідомлення на її мобільному телефоні про зняття готівки. Дружина певний час нічого не помічала, тож чоловік користувався своєю «схемою» здобутку грошей кілька разів. У такий спосіб з грудня 2013 року по березень 2014-го спритник вкрав у жінки 20 тисяч гривень.

У лютому 2014 року чоловік знову «підженився». Нова пасія, з якою він прожив до червня, прихистила його у своїй квартирі. За цей час новоспечений наречений потроху виносив з дому 4 золотих каблучки, золотий ланцюжок, ноутбук марки «Samsung», який, до речі, здав у ломбард за 415 гривень. Звісно, після цього його кохання скінчилось, а жінка залишилась і без чоловіка, і без своїх цінностей на суму понад 7 тисяч гривень.

Почуття альфонса знову прокинулись після зустрічі зі студенткою одного з вінницьких вишів. Дівчина разом з двома подругами знімала трикімнатну квартиру. Після палких освідчень чоловіка вона погодилася, аби коханий жив в орендованому помешканні. Проте, кохання коханням, а їсти хочеться. В однієї із сусідок своєї юної подруги зловмисник поцупив ноутбук вартістю 3765 гривень, який, знову ж таки, здав до ломбарду. До слова, часу він даремно не гаяв: за спиною наївної дівчинки крутив романи з її подружками, тож мав доступ і до їхніх кімнат. Відомо, що гроші мають властивість швидко закінчуватись, тому спритник вкрав у іншої сусідки по квартирі золотий ланцюжок і фотоапарат «Кодак» на загальну суму 3 220 гривень. Згодом він, зловживаючи довірою своєї дівчини, заволодів її ноутбуком вартістю1366 гривень, який традиційно здав у ломбард за 750 гривень. Чоловік був такий уважний і чуйний до коханої, що та й думки не мала про погане. Якось він запропонував нібито здати в ремонт її золотий ланцюжок, після чого, звісно, прикрасу тільки і «бачили». Далі шахрай взяв у дівчини золоту каблучку, нібито для встановлення розміру пальця руки… Загалом студентка недорахувалась цінностей на суму понад 4 200 гривень. Напевне, недаремно кажуть: «Любов зла …».

Під час досудового слідства, процесуальне керівництво в якому здійснювала Вінницька місцева прокуратура, чоловік розкаявся у скоєному. Хоча не виключено, що це не останні жертви його «кохання». Суд, врахувавши позицію прокурора Вінницької місцевої прокуратури, який підтримував обвинувачення у даному процесі, визнав зловмисника винним у скоєнні злочинів, передбачених  ч. 1ст. 185 (крадіжка), у трьох епізодах – за ч. 2 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно) та за ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно) Кримінального кодексу України і засудив до 4 років позбавлення волі.  Окрім цього, його жертви подали цивільні позови на відшкодування завданих ним матеріальних збитків.



Переглядів: 3077
Поширень: 0