На Вінниччині проведено спільні профілактичні заходи з протидії нелегальній міграції.  З метою вжиття дієвих заходів з протидії незаконній міграції вказаними компетентними органами погоджено спільний план заходів та у період з 21 березня по 4 квітня цього року проведено практичний етап профілактичних заходів.

У результаті проведених спільних заходів з правоохоронними органами до адміністративної відповідальності притягнуто іноземців, осіб без громадянства та громадян України за статтею 203 Кодексу України про адмінправопорушення (порушення іноземцями та особами без громадянства (далі ОБГ) правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) – 66 осіб.

За порушення норм ст. 204 КУпАП (Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців ОБГ та оформлення для них документів) - притягнуто до відповідальності приватного підприємця одного з підприємств м. Вінниці.

За порушення вимог ст. 205 КУпАП (Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців та ОБГ) – притягнуто 23 особи.

До відповідальності притягнуто 1 громадянина України по ст. 203 за порушення порядку надання іноземцям та ОБГ житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг.

Окрім цього прийнято 30 рішень про примусове повернення іноземців до країн походження, одному іноземцеві скорочено термін перебування в Україні, а також виконано одне рішення про примусове видворення іноземця за межі держави.

Управління Державної міграційної служби і надалі планує проведення спільних з правоохоронними органами Вінниччини заходів у встановленні іноземців, що порушують міграційне законодавство, громадян України, які створюють умови для незаконного перебування та транзиту нелегалів та буде вживати вичерпних заходів щодо протидії незаконній міграції.



Переглядів: 2531
Поширень: 0