В Барському районі в поле зору працівників поліції потрапив місцевий депутат сільської ради. Слідством попередньо встановлені факти незаконного привласнення документів селян, пенсій одного з них та коштів за оренду земельного паю. Один з потерпілих, чию пенсію отримує депутат, вже два місяці перебуває в лікарні з ампутацією обох ніг.

До Барського відділення поліції звернувся 53-річний мешканець району з заявою про викрадення його документів. Чоловік в минулому році повернувся з місць позбавлення волі та виявив, що з його будинку зник паспорт, документи, що засвідчують його право власності на земельний пай.

Поліція розпочала розслідування кримінального провадження, відкритого за даним фактом. В ході слідства під підозру потрапив депутат однієї з сільських рад району.

За словами заступника начальника Барського відділення поліції Андрія Вишневського, під час проведення в його помешканні санкціонованого судом обшуку були виявлені документи не лише заявника, а й паспорти ще двох місцевих мешканців та ощадна книжка для отримання пенсій.

На Вінниччині депутат сільради привласнивши документи селян, отримував за них пенсії та кошти за земельні паї

Крім того, під час проведення обшуку в домогосподарстві депутата поліція виявила 7 бетонів з брагою та 4 ємності з різких запахом самогону. За цими фактами проводиться перевірка.

За попередніми даними слідства, депутат сільської ради може бути причетний до отримання коштів за оренду чужого земельного паю та пенсії одного з потерпілих. Поліція з’ясувала, що усі ці люди, чиї документи були незаконно привласнені, свого часу працювали у місцевого депутата.

За словами одного з потерпілих, вони доглядали за худобою, працювали у господарстві чоловіка за харчі та горілку.

Поліція виявила серед документів паспорт і чекову пенсійну книжку 60-річного місцевого мешканця. Пенсіонер працював у чоловіка та жив у підсобному приміщенні, де відморозив ноги. Вже два місяці він з ампутацією обох ніг перебуває в Барській лікарні у важкому стані. Тим часом сільський депутат біля двох років отримує його пенсію. За свідченнями медиків, на лікування пенсіонера не надходило жодних коштів, медичну допомогу йому надають виключно за рахунок держави.

На Вінниччині депутат сільради привласнивши документи селян, отримував за них пенсії та кошти за земельні паї

Поліція наразі збирає докази злочинної діяльності в рамках відкритого кримінального провадження за ч.3 ст.357 КК України (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження). Такий злочин карається до трьох років обмеження волі.



Переглядів: 2873
Поширень: 0