Під час затримання зловмисника, який знаходиться у розшуку за скоєння крадіжок, працівники поліції вилучили у нього гранату РГД-5.

Як розповів начальник Калинівського відділу поліції Петро Скічко, під час відпрацювання населеного пункту Корделівка, працівники карного розшуку помітили чоловіка, який розшукується за вчинення крадіжок. Побачивши поліцію, правопорушник почав тікати. Коли зрозумів, що правоохоронці його наздоженуть, втікач дістав з кишені предмет схожий на гранату. Правоохоронцям довелося застосувати засоби фізичного впливу, щоб забрати небезпечний предмет з рук зловмисника та затримати його.

Затриманим виявися 23-річний житель м. Калинівки. Його місцева поліція розшукувала за скоєння крадіжок на території району. Оперативники викликали вибухотехнічну службу, щоб вони знешкодили небезпечний предмет. Виявилося, що у руках правопорушника знаходилась бойова гранату РГД-5 з запалом.

За словами зловмисника, гранату він застосовувати не збирався, хотів лише залякати правоохоронців, щоб отримати змогу втекти. Вибухонебезпечний предмет він придбав у незнайомого чоловіка під час спільного розпиття спиртних напоїв на одному з вінницьких ринків. Справжнє джерело походження та мету зберігання гранати з’ясують слідчі.

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.



Переглядів: 1947
Поширень: 0