6 квітня Вінницький районний суд розглядав судовий спір щодо того, що кандидат на посаду Вороновицького селищного голови Олексій Плакіда зареєстрований із порушенням виборчого законодавства. 

Обов’язковою умовою реєстрації кандидатом на посаду селищного голови від такого суб’єкта подання як місцева організація політичної партії «Блок Петра Порошенко «Солідарність» є вручення копії рішення вищого керівного органу партії про участь її місцевих організацій у відповідних місцевих виборах, засвідчена підписом керівника та печаткою партії разом з копією статуту партії (засвідчену) Центральній виборчій комісії. При чому, такі дії повинні бути вчиненні в строк не пізніше, як за 35 днів до дня голосування, тобто до 13 березня 2016 року, – говорить юрист Микола Федорчук.

Однак кандидат Олексій Плакіда не надав під час своєї реєстрації правильно оформлених документів, і тому зараз відкритим є питання щодо законності участі кандидата в передвиборчій боротьбі.

Вінницький районний суд залишив позов одного із кандидатів без розгляду, через пропуск строків оскарження, але в той же час підтвердив те, що кандидата зареєстровано із порушеннями.

Отож, може статися так, що в разі перемоги Олексія Плакіди, вибори у Вороновиці будуть визнаними недійсними, й у селищі оголосять перевибори – через незаконну реєстрацію переможця.



Переглядів: 2680
Поширень: 0