На Вінниччині вперше обирали старосту. У неділю, 10 квітня в селі Дружелюбівка, Калинівського району пройшли вибори в рамках децентралізації.

Бажання служити дружелюбівській громаді виявили небагато. За посаду старости змагались три кандидати: калинівчанин Ернест Кисляк та двоє місцевих: тимчасово непрацюючий Олександр Поліхун і Інга Притуляк - екс-очільниця громади, яка 10 років очолювала сільську раду з населенням у 700 осіб.

Обрання проходило спокійно, без порушень та конфузів. Всього обрати старосту прийшло 345 виборців, а це 57% від загальної кількості. За Олександра Поліхуна проголосувало 110 жителів, Ернеста Кисляка бачили на цій посаді лише семеро дружелюбівців. А переможцем стала Інга Притуляк, набравши 219 голосів. До своїх повноважень та зобов'язань ще поки в.о. старости готова хоч сьогодні.

Каже, була при зародку децентралізації, тож має продемонструвати людям перші результати.

До слова, новообраний староста матиме більше повноважень аніж сільський голова і допомагатиме мешканцям населеного пункту підготувати необхідні документи та звернення до виконавчих органів. Наразі громада Дружелюбівки вже отримала гроші на освітлення вулиць. В найближчих планах ремонт будинку культури та доріг.



Переглядів: 2702
Поширень: 0